Mijn verhaal...

Camille... dat is eigenlijk Sanne, die niets liever doet dan creëren, presenteren & schrijven!

Waarover dan? Over mooie liedjes, kort en lang. Over het leven, en zijn vraagjes. Over de mens, en zijn laagjes. Over de liefde. Júllie liefde! Want zoals aan een komiek gevraagd wordt grappen te maken, zo vroeg men mij te schrijven. Gewoon iets. Maar een boek, liefst! Een levensverhaal... Ja, dat zou het worden! Zo'n échte, een rauwe, uit het leven gegrepen. Een novelle over mezelve, dat werd al te gek. Maar aan andere personages bleek geen gebrek. Het boek Camille-Feuille was geboren, en verkondigt sindsdien verhalen aan wie ze wil horen...

Camille

In de oudst, opgeschreven taal betekent Camille 'jong ceremonieel behoeder'. Een sierlijke naam, vrouwelijk en sterk. Tevens ook de naam die we aan een tweede dochter wilden geven. Ware het niet dat we een Victor mochten verwelkomen. De naam behoort nu toe aan een ander levenswerk. Ook voortgekomen uit liefde. Liefde voor taal -  voor schrijven - voor vastleggen en terug grijpen - voor begrijpen en begrepen worden. Liefde voor creativiteit, schoonheid en dat wat écht is. Liefde voor liefde, in al zijn lagen.

Feuille

Mille, duizend. Feuille, blad. In de volksmond klinkt mille-feuille al smakkend als tompoes. Heerlijke bladerdeeg laagjes, samengehouden door een coherent, zoet goedje. Ook de laagjes in ons leven zijn het waard om van te proeven. Bij tijd en wijle bitter, maar vaker lekker zoet. Bitterzoet. Zoals ook Duizend-Blad dat is. Een mooie plant, die versterkend werkt en wonden heelt. Laat ons de tijd nemen stil te staan bij de volgeschreven blaadjes, alvorens zich het volgend hoofdstuk aandient.


Een nieuw leven - groeifeest - huwelijk - jubileum... Duizenden lagen (mille-feuille) in het leven, die je maken tot wie je vandaag bent. Ze vragen elk de nodige aandacht: stilstaan, begrijpen, verwerken en vieren. Heel graag ontleed ik jouw laag, om het terug op te bouwen tot een harmonieus verteld verhaal.